Mellby Hus integritetspolicy

I samband med att dataskyddsförordningen (GDPR) trädde i kraft 25 maj 2018 vill vi upplysa dig, som kund hos oss, om vilken typ av information rörande dig som sparas i våra system. Vi har anpassat vår hantering av dina personuppgifter till den nya dataskyddsförordningen, din integritet är viktig för oss. Så här hanteras dina uppgifter hos oss.  

Dessa uppgifter sparar vi

Dina uppgifter – såsom personnummer, namn, e-postadress, adress, telefon/mobilnummer, kontaktperson, och orderdetaljer – finns tryggt förvarade i vårt ordersystem.

Om du väljer kort som betalningsmetod hanteras dina betalningsuppgifter av Dibs betalsystem och lagras enbart i deras säkra system. Läs Dibs dataskyddsregler. Om du väljer faktura hanteras dina betalningsuppgifter hos Mellby Hus. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år eller för företag att du är registrerad hos Bolagsverket. En kreditupplysning och identitetskontroll kommer att genomföras. Dina personuppgifter vid val av faktura kommer att sparas i 15 år.

Därför sparar vi dina uppgifter

– Utöver den betalningsinformation som nämns ovan lagrar vi orderhistorik för garantiåtaganden, besöksinformation, fakturor, bygglovshandlingar, statistisk uppföljning, kundbetyg av oss och dyl som kan vara kopplad till kontaktinformationen.
– I kontakt med oss genom e-post lagras även dessa mail.
– För att kunna möjliggöra leverans av varor kommer våra leverantörer och deras fraktbolag behöva ta del av dina kontaktuppgifter.

Därför behandlar vi dina uppgifter
Ditt tillhandahållande av personuppgifter vid köp hos Mellby Hus är ett krav som är nödvändigt för att vi ska kunna hantera beställningar. Utan de efterfrågade uppgifterna är det därför inte möjligt för oss att sälja produkter till dig.

Vi behandlar personuppgifter som är nödvändiga för att
– besvara inkommande frågor eller förfrågningar,
– ingå samt fullgöra beställningar,
– hantera reklamationer och garantiåtgärder,
– erbjuda dig service på webbplats samt under och efter köp.

Så länge sparas dina uppgifter

Uppgifterna lagras i 15 år. Detta för att på smidigast möjliga sätt kunna fullfölja framtida beställningar, besvara eventuella frågor angående tidigare beställningar, garantiåtaganden samt personuppgifter som behövs för att uppfylla kraven i bokföringslagen, mervärdesskattelagen och annan tvingande lagstiftning. Om du avbrutit ett köp i vår webbshop sparas dina uppgifter i 3 månader sedan raderas uppgifterna. Begär du en offert på garage, då sparas dina uppgifter hos oss i 5 år från offertdatumet sedan raderas alla uppgifter.

Tredje part

Dina uppgifter behandlas som utgångspunkt endast av Mellby Hus. Vi kan komma att dela utvalda delar av din information som namn, e-postadress och mobilnummer med exempelvis externa leverantörer av tjänster samt byggentreprenörer. Dessa leverantörer är också skyldiga enligt lag och avtal att skydda dina uppgifter. Vi säljer aldrig dina personuppgifter vidare till tredje part. Vill du ändå att vi raderar alla personuppgifter rörande dig, så kontaktar du oss på info@mellbyhus.se

Cookies

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats meddelas om cookies används. När du besöker denna webbplats sparas cookies på din dator. Dessa cookies är s.k. sessionscookies och används för att hålla reda på din inloggning (om du är inloggad) och din kundkorg när du handlar. Sessionscookies lagras inte under en längre tid på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

Om du inte accepterar användning av cookies kan du ställa in din webbläsare så att den automatiskt nekar cookies eller så att den informerar dig om en webbsida använder cookies. Om du stänger av cookies kommer du inte att kunna handla, eftersom kundkorgen och inloggningen kräver cookies för att fungera. Du kan däremot titta runt i butiken utan att ha cookies aktiverat.

Du är alltid välkommen att kontakta oss vid frågor info@mellbyhus.se

Bilder på hemsidan
Vissa bilder på hemsidan är från, Business photo created by freepik – www.freepik.com