Tak, takavvattning, plåtar och bleck

Alla våra takstolar är CE-märkta, godkända av SP (Sveriges Provnings och Forskningsinstitut). I standardutförandet är de dimensionerade för att klara snözon 2,5 (250kg/m²).

Vi anpassar konstruktionen av tak för att klara högre snözoner mot pristillägg. Kontrollera med din kommun vilken snözon som gäller i ditt område. Du kan även söka efter din snözon på boverkets webbplats.

I och med att du får vår skriftliga byggnormsgaranti slipper du att skotta ditt tak. Du har garanti på att det håller för snölasterna i din kommun.

Underlagstak med råspont med underlagsduk

Ett traditionellt undertak av 21 mm ändspontad råspont med underlagsduk. Strö och bärläkt.

Takbeläggning

Mellby Hus erbjuder flera olika alternativ för takbeklädnad. Välj det som passar dig bäst. Önskar du annan beklädnad kan du välja bort takleverans från oss.

Betongpannor

Vi använder Benders Palema tvåkupiga betongpannor som standard på våra hus och fritidshus. Bender Palema är en tvåkupig takpanna med klassiskt utseende. Den tvåkupiga takpannan är den mest sålda pannan i Sverige sedan 60-talet. Den har en mycket hög kvalitet med Benders egen infärgningsteknik som gör att ditt hustak kommer att hålla sig snyggt under årtionden. Dessa betongpannor finns i flera olika färger. Nedan ser du vilka färger som finns i vårt standardsortiment men vill du ha en annan panna eller färg från Benders så är det bara att säga till.

Svart
Mellangrå
Benders 2-kupigt Palema ljusgrått
Tegelröd
Svart Mellangrå Ljusgrå Tegelröd
Röd
Röd

Plåttak

Plannja Trend

Garage med plåttak Plannja Trend
Plåttak Plannja Trend Garage

Detta plåttak ger ett modern och stiligt intryck. Genom att den ena plåtsidan klickas fast och den andra sidan fästs med en skruv som döljs av nästa plåt blir det inga synliga skruvar. Plannja Trend har en uppdaterad klickfals. Den nya falsen är högre och ny till formen. Detta förhöjer takets linjespel samtidigt som funktionaliteten är bättre och gör taket lättare att montera. För att ge extra lång hållbarhet har Plannja Trend en skyddande beläggning av Plannja Hard Coat 50. Plannja trend finns i flera olika färger, se nedan. För korrekt färgåtergivning beställ prov från Plannja.

Plannja Royal

Plannja Royal Garage
Plannja Royal plåtar Garage

Plannja Royal är ett plåttak som liknar ett enkupigt tegeltak men i modern tappning. För att ge extra lång hållbarhet har Plannja Royal en skyddande beläggning av Plannja Hard Coat 50. Denna takbeläggning finns i flertalet färger, se nedan. För korrekt färgåtergivning, beställ prov från Plannja.

Takavvattning

Hängrännor och stuprör ingår som standard och kan fås i följande standardkulörer. Andra färger offereras på begäran. Vi använder takavvattning av hög kvalitet från Plannja.

Vit Svart Silvermetallic

Plåtar och bleck

I våra villor och fritidshus ingår alla plåtar och bleck som behövs. Beroende på husmodell ingår täckplåtar till vindskiva, fönsterbleck undre samt överbleck till fönster och dörr vid behov.

Plåtar går att få i tre olika standardfärger: vitt, svart och silver.