Grund

En bra grund till huset är en mycket viktig start. Vi erbjuder flera olika tjocklekar på plattan vilket gör att du kan välja den isolertjocklek som passar ditt användningsområde.

Grundläggningspaket

Vi levererar kompletta grundläggningspaket från Boke som ägs av Benders. Grundpaketet är av högsta kvalitet, är enkelt att sätta och passar även för självbyggaren.

Grunden är viktig, den skall bära upp ditt hus eller fritidshus i kanske 100 år. Med våra grundläggningspaket har vi gjort det ännu enklare att bygga hus.

Mellby Hus erbjuder dig ett komplett grundläggningspaket där du själv kan välja den isolertjocklek som passar för ditt användande. Du får en grundplatta av högsta kvalitet som dessutom är enkel att sätta så att du, om du vill, själv kan gjuta din grund till ditt hus.

När du beställer ett grundläggningspaket från Mellby Hus får du en komplett leverans till byggplatsen. Grundläggningspaketet levereras för sig och du väljer själv hur många veckor du vill ha mellan leverans av grundläggningspaketet och leverans av huset. Då hinner du göra klart grunden innan huset levereras. Du kan även välja att vi gör markarbetet och gjuter din grund. Kontakta oss för pris.

Vi har valt att använda grundläggningspaket från Boke som ägs av Benders.

Våra två olika grundläggningspaket

L300 – 200 mm cellplast, u-värde 0,187. L300 är ett L-element för en traditionellt isolerad platta på mark anpassat för fritidshus.

L400 – 300 mm cellplast, u-värde 0,128. L400 är ett L-element för en isolerad platta på mark  anpassad för villa. Det tjocka isoleringsskiktet passar utmärkt vid golvvärme då du minskar värmeläckage mot mark.

I våra grundpaket ingår

  • Sockelelementen
  • Markisolering
  • Armering
  • Tillbehör

OBS: Betong och golvvärme ingår ej i vår grund-leverans. Du kan köpa golvvärmepaket till fantastiska priser i vår webshop

Bild på L400 grund med 300mm cellplast

L-element

Grunden byggs med sockelelement av EPS-cellplast med ett ytskikt av 13 mm fiberförstärkt betong. Den borstade ytan ger sockeln ett rustikt utseende och med 200 eller 300 mm markisolering får man en välisolerad husplatta anpassad för ditt användningsområde. Monteringen sker direkt på en avjämnad, dränerad och komprimerad markbädd. L-elementen fungerar som en färdig form vid gjutning av betongplattan.

 

Har du några frågor om pris eller vill ha tips och råd? Kontakta oss.