Grund

En bra grund till huset är en mycket viktig start. Vi erbjuder flera olika tjocklekar på plattan vilket gör att du kan välja den isolertjocklek som passar ditt användningsområde.

Grundläggningspaket

Vi levererar kompletta grundläggningspaket från Boke som ägs av Benders. Grundpaketet är av högsta kvalitet, är enkelt att sätta och passar även för självbyggaren.

Grunden är viktig, den skall bära upp ditt hus eller fritidshus i kanske 100 år. Med våra grundläggningspaket har vi gjort det ännu enklare att bygga hus.

Mellby Hus erbjuder dig ett komplett grundläggningspaket där du själv kan välja den isolertjocklek som passar för ditt användande. Du får en grundplatta av högsta kvalitet som dessutom är enkel att sätta så att du, om du vill, själv kan gjuta din grund till ditt hus.

När du beställer ett grundläggningspaket från Mellby Hus får du en komplett leverans till byggplatsen. Grundläggningspaketet levereras för sig och du väljer själv hur många veckor du vill ha mellan leverans av grundläggningspaketet och leverans av huset. Då hinner du göra klart grunden innan huset levereras. Du kan även välja att vi gör markarbetet och gjuter din grund. Kontakta oss för pris.

Vi har valt att använda grundläggningspaket från Boke som ägs av Benders.

Flera olika isolertjocklekar

  • Välj mellan 200 och 300 mm isolering i plattan.
  • L300 – 200 mm cellplast, u-värde 0,187
  • L400 – 300 mm cellplast, u-värde 0,128

I våra grundpaket ingår

  • Sockelelementen
  • Markisolering
  • Armering
  • Tillbehör

L-element

Grunden byggs med sockelelement av EPS-cellplast med ett ytskikt av 13 mm fiberförstärkt betong.

Den borstade ytan ger sockeln ett rustikt utseende och med 200 eller 300 mm markisolering får man en välisolerad husplatta anpassad för ditt användningsområde. Monteringen sker direkt på en avjämnad, dränerad och komprimerad markbädd. L-elementen fungerar som en färdig form vid gjutning av betongplattan.

Våra två olika grundläggningspaket

Bygga garage - Vårt grundläggningspaket L300

L300 är ett L-element för en traditionellt isolerad platta på mark anpassat för fritidshus.

Bygga garage - Grundläggningspaket L400

L400 är ett L-element för en isolerad platta på mark  anpassad för villa. Det tjocka isoleringsskiktet passar utmärkt vid golvvärme då du minskar värmeläckage mot mark.

Har du några frågor om pris eller vill ha tips och råd? Kontakta oss.