Garage i huset

Vill du ha en garagedel i huset kan du välja att lägga in garageportar i husleveransen. Dessa levereras löst. För att ditt hus skall vara säkert och uppfylla gällande byggregler konstruerar vi mellanväggen mellan garagedel och huset med brandklassning EI30.

Placeras garage i ett hus med en övervåning brandklassas byggnadsdelen med REI30 för att klara gällande byggregler.

Önska du ett fristående garage? Vi är också Sveriges största garageleverantör och säljer garage under varumärket Mellby Garage. Läs mer och gör en offertförfråganwww.mellbygarage.se.

Garageport

Det är stor skillnad på olika garageportar. Vi använder bara garageportar av högsta kvalitet och lämnar marknadens bästa garantier, 10 års garanti på hela porten med dess ingående produkter (Se upp när du jämför med andra leverantörer, de flesta lämnar bara garanti på ytskikt). Vi levererar endast garageportar av högsta kvalitet. Takskjutportar levereras av Crawford, Hörmann eller Wisiowski. Vipportar och slagportar från svenska Dieden (Ekodoor) i Broby, Skåne. Här finner du våra vanligaste portar men vi kan självklart erbjuda garageportar från våra leverantörers hela sortiment. Titta gärna på Crawford, Hörmann, Wisniowski eller Dieden.

Takskjutport (Standard, ej på saxtakstol)

Mellby Garage är Sveriges största garageleverantör och vi har sökt av marknaden efter de bästa garageportarna. Vi har i samarbete med en av Europas större tillverkare av garageportar tagit fram en garageport som är så pass bra att vi satt vårt eget varumärke på porten. Mellby Garageport finns endast i standardstorleken b: 2500 x h:2125 mm. Mellby Garageport kan endast fås i färgen trafikvit med ytstrukturen Woodgrain som med sin trästruktur ger en port som håller sig snygg länge. Mellby Garageport är en motoriserad, fullisolerad takskjutport med 40 mm isolering av freonfritt polyuretanskum. Porten har en mycket god tätningsförmåga även mellan vägg och port vilket gör den energieffektiv. Porten och motorn är CE-märkt och är utrustad med skydd för att förhindra klämrisk samt linbrottsskydd. Mellby Garageport levereras alltid med portmotor och 2 handsändare.

Mellby Garageport Trafikvit Melby Garageport b:2500 x h:2125

Slagport

Slagporten är utformad som en dubbeldörr. Eftersom den inte har några takskenor passar slagporten bra i garage där man inte vill att takskenor stjäl takhöjd. Därför passar en slagport bra i ett ”Hus med saxtakstol” eller ”Fritidshus med saxtakstol”. Slagport Dieden, BxH 2500 x 2100 mm. Klass YD 2. Vitmålad (S0502-Y), isolerad, U-värde 1,0.

Vill du ha en slagport med annan utformning, färg eller storlek är det bara att fråga. Här hittar du fler modeller från Dieden.

Vipport

Vipport utformad som ett helt portblad som vippar uppåt och stannar uppe i taket. Detta är en garageportsmodell som funnits länge men som också har utvecklats en hel del. De moderna vipportarna har färre mekaniska delar än en takskjutport varför de kräver mindre underhåll och i regel håller längre. En vipport är även mycket enkel, och går snabbt, att montera. Vipportar finns både som isolerade och oisolerade och finns i flertalet färger, utformningar och storlekar.

vipport Dieden 1928
garageport vipport Dieden röd

Portmaskineri

Portmaskineri kan du välja till samtliga av våra garageportar utom slagport. Portmaskineri har blivit allt mer standard för garageportar. Det är verkligen inte konstigt med tanke på den bekvämlighet det ger. Med ett maskineri till din garageport slipper du kliva ur bilen för att öppna porten, sätta dig igen för att köra in, kliva ur och stänga porten. Med ett enkelt knapptryck på din fjärrkontroll öppnar du porten från bilen och stänger den med samma kontroll. Det är riktigt skönt, särskilt en regnig höstdag.
För att port med motor skall vara säker att använda skall portmotorn vara testad och godkänd tillsammans med den port som den monteras på. Vi marknadsför endast testade och godkänd portautomatik och väljer port och motor från samma leverantör för att få ett säkert och välfungerande maskineri.

Tillbehör portar och garageinredning

I vår webbshop hittar du många tillbehör till garageportar med motordrift. Exempelvis kodlås och appstyrning. Vi har också tagit fram garageinredning för att skapa ett snyggt garage med bra förvaring. Se hela vårt sortiment.