Bygga nyckelfärdigt med totalentreprenad – kostsam trygghet

Att beställa ett nyckelfärdigt hus med totalentreprenad beskrivs ofta som tryggt och smidigt men det är få som pratar om hur mycket extra du som kund betalar för tjänsten. Är tjänsten värd lika mycket pengar som en Tesla Modell 3!?

Mellby Hus gör vi byggsats av ditt drömhus. Tänk dig lite som Lego eller Ikea. Du kan välja att bygga upp huset själv eller att få det stomrest (läs mer om våra leveranssätt). Det som då återstår är att göra rumsavdelande väggar, ytskikt samt inredning. Även här kan du som kund välja att göra det själv, alternativt så tar du hjälp av en snickare som gör klart allt.

Många kunder vill jämföra priser från olika husleverantörer inför sitt husbygge. Om vi jämför pris på två helt färdiga hus på ca 150 kvm med likvärdiga materialval, ett från en husleverantör med nyckelfärdig leverans och ett Mellby Hus levererat stomrest där kunden köpt tjänsten av en entreprenör/snickarfirma som färdigställer allt till nyckelfärdigt, blir det ca 500 000 kr billigare att bygga med Mellby Hus. Hur kan det vara möjligt tänker du säkert!?

Det är en risk för ett husföretag att lämna ett fast pris på ett nyckelfärdigt hus, den risken tar de betalt för. Oftast sker detta genom ett påslag på montagekostnaden. Men det är fler som står för risker. Snickarfirman som monterar byggnaden behöver kanske ta in en målare, elektriker och/eller VVS montör. Snickarfirman ska då stå ansvariga för dessa underleverantörer och då gör de påslag på deras priser för att täcka risken. Det blir påslag på påslag som adderar upp till en ansenlig kostnad.

När du köper ett Mellby Hus kan du välja att begära pris från den entreprenör vi använder eller välja egen firma. Du skriver alltså två kontrakt istället för ett när du väljer oss som husleverantör. Visst är det skönt att bara signera ett kontrakt, men skillnaden att skriva två kontrakt kanske inte är allt för stor när man kan spara runt en halv miljon!

Vad har då resultatet blivit för våra kunder? Någon har kunnat välja ett större hus. En annan kund fick sitt hus plus ett dubbelgarage från oss för samma pris som den andra husleverantören tog för bara huset. Ytterligare en kund valde lyxigare kök och badrum för pengarna de sparade genom att välja ett Mellby Hus. För några har prisskillnaden betytt att de kan köpa nya möbler till huset eller att de kunnat lägga pengar på annat än att bara bygga ett nytt hus.

Vad skulle du göra med pengarna du sparar genom att bygga med Mellby Hus?

 

bygga hushusbyggehusleverantörnyckelfärdigt