5 anledningar att bygga fritidshus i fjällen

Det finns många anledningar att bygga ett eget fritidshus i de vackra svenska fjällen. Inte minst är det en god investering för familjen!

Familjen får ett eget semesterboende

Att ha ett alldeles eget boende i fjällen är både bekvämt och underlättar för familjens årliga skidsemestrar. Ni slipper leta lämplig boende att hyra varje år när ni har ert egna hus att åka till och ni kan dessutom förvara eventuell egen skidutrustning och skidkläder i huset. Vilket gör semesterplaneringen smidigare på många sätt. Mindre packning med i bilen och mindre planering helt enkelt. Dessutom är det ju riktigt mysigt att ha sitt egna krypin där familjen känner sig hemma.

Ni kan bygga det som ni vill ha det

När ni bygger en ny fjällstuga kan ni själva välja hur det ska se ut. Hur stort det ska vara, vilka utrymmen som behövs, hur många sovrum osv. Hos oss på Mellby Hus kan ni enkelt rita upp ert fritidshus både utvändigt och invändigt med en planlösning som passar era behov, och dessutom ser ni priset på byggnaden direkt. Här hittar du ritverktyget iArchitect.

Ni kan hyra ut det

Att hyra ut er fjällstuga de veckor ni inte är där ger en bra extra inkomst varje månad. På så sätt blir fjällstugan inte bara en investering i familjen utan även en smart investering som ger inkomster under lång tid framöver.

Närhet till natur och friluftsliv

Har ni ett hus i fjällen har ni alltid nära till natur och friluftsliv på era vistelser. Fjällen bjuder på fina miljöer oavsett årstid!

Intresset är stort även under sommaren

Intresset för att hyra fjällstugor är stort även på sommaren då cykling i fjällen blivit riktigt populärt. Även vandrare har ett stort intresse av att hyra boende i fjällen under sommarhalvåret. Det gör att ni kan hyra ut er stuga under hela året och inte bara under skidsäsongen.

Vill ni ha hjälp med utformningen av er fjällstuga? Kontakta oss på Mellby Hus så hjälper vi er vidare med era idéer!