Färgtrender 2021 – måla väggarna i årets färger!

Jordnära färger, tidlösa greiga toner eller uppiggande gula kulörer - vad väljer du?

Tidigare trender är här för att stanna

Den senaste tiden har inredningen präglats av främst beiget, grått och greiget. Väggarna har varit i matta och naturnära kulörer och inredning har matchats ton i ton. Dessa trender ser ut att vara här för att stanna även 2021 men med lite uppdatering! Vi har här listat 4 färgtrender för året:

Jordnära och varma färger

Färger som är inspirerade av jordiga och leriga toner sätter den första trenden 2021. De leriga tonerna är i dämpade bruna, röda och rosa nyanser. Tänk dig nedtonade orientaliska färger så har du hittat trenden. Blanda och matcha olika jordiga toner med varandra och du får ett ombonat och varmt hem.

Bild från Jotun

Bild från Nordsjö

Bild från Jotun

Tidlösa och neutrala kulörer

De beiga och greiga färgerna är här för att stanna och passar perfekt för ett neutralt och stilrent hem. Greige är en blandning av beige och grått och har varit väldigt inne det senaste året. Att måla i tidlösa och neutrala färger är en god idé om du vill kunna ändra om hemma utan att behöva måla om för att följa nya trender. Då räcker det att byta ut exempelvis textilier i säsongens trendiga färger.

Bild från Jotun

Bild från Jotun

Behagligt blå toner

Årets väggar hämtar även inspiration från himmel och hav. Blått är en färg som fungerar i de flesta rum, men kanske allra bäst i sovrummet eftersom blått ger en sval och lugnande känsla. Årets blåa toner är tidlösa och håller förmodligen genom många år.

Bild från Jotun

Bild från Boråstapeter

Uppiggande gula färger

För dig som önskar mer färg och vill följa trender är gult en riktig innefärg i år. I inredning ser vi nedtonade gula kulörer men även ljust gula pasteller. Vet du att gult är en social och uppiggande färg som främjar till samtal? Visst låter det härligt?

Bild från Nordsjö

Bild från Jotun

 

Måla långsiktigt och hållbart

Hoppas att du nu fått lite färginspiration! Och kom ihåg att det viktigaste är inte att följa trender utan att välja det som du tycker är fint. Väljer du nyanser och kulörer som du gillar är sannolikheten större att du är nöjd och inte behöver måla om igen när nya trender dyker upp. Att tänka långsiktigt är både hållbart för plånbok och planet!