Vinnaren i fototävlingen är utsedd!

Här är det vinnande husfotot 2020

Tävlingen om att ta det finaste fotot på sitt nybyggda Mellbyhus är nu avslutad och vi har utsett en vinnare bland de tävlande bidragen. På det vinnande fotot syns ett grått 1-planshus med ryggställt pulpettak i måtten 8,7 x 14,5 m. Är du intresserad av att bygga ett liknande hus eller vill se ett par exempel på möjliga planlösningar så hittar du det här.

Fördelar med ett 1-planshus

Lättillgängligt

Att bygga ett 1-planshus har sina fördelar och den kanske främsta fördelen är att huset blir lättillgängligt för alla. Oavsett om du är äldre, har småbarn, sitter i rullstol eller av någon annan anledning har svårt att röra på dig så gör ett 1-planshus att alla rum och funktioner blir samlade på markplan och då kan användas av alla i huset. Detta gör automatiskt också att huset uppfyller kraven som finns på tillgänglighet.

Huset skuggar inte tomten

När huset bara har en våning så blir det förstås lägre än ett 2-planshus, vilket då gör att du får mindre skuggade ytor på tomten och det går att njuta av solen på fler ställen ute i trädgården under dagen.

Det blir lättstädat

Att springa upp och ner i trappor med dammsugare och tvätt kanske inte är det roligaste. Men det slipper du när du bara har ett plan. Med andra ord blir det mer lättstädat och skapar en enklare vardag!

Slipper placering av trappa

Trappor kan ibland vara kluriga att placera och tar ofta en hel del plats från markplan. Bygger du ett 1-planshus slipper du denna aspekten och får större yta att använda till rum i planlösningen.

 

Är du intresserad av att bygga ett 1-planshus och vill testa att själv rita upp det i 3D?

Testa då vårt ritverktyg iArchitect här.