Kvalitet som inte kostar mer än nödvändigt

Hur kan Mellby Hus vara billigare än andra husleverantörer? Den frågan har vi ofta fått från våra kunder. Det är en viktig fråga som ibland kan innehålla tvivel om att vi sparat in även på kvaliteten. Så är det naturligtvis inte.

För många är ett lågt pris oförenligt med hög kvalitet. Vi på Mellby Hus har som mål att leverera bästa tänkbara kvalitet utan att det ska kosta mer än det behöver. Genom att dra ner på dyra omkostnader och effektivisera arbetsprocessen kan vi vara stolta över både produkter och prislapp.

Var din egen arkitekt

Med vårt ritsystem på hemsidan kan kunderna själva skapa och designa sitt hus. Det gör att vi inte behöver anlita en arkitekt för att skapa varje hus i samarbete med kunden. För dig som ändå vill ha proffshjälp att utforma ditt drömhus kan du enkelt köpa till den tjänsten genom vår arkitekttjänst.

Inga färdiga husmodeller

Vårt flexibla blocksystem medför att det går att skapa flera miljoner varianter av hus. Vi har valt att inte lägga pengar på att skapa färdiga husmodeller som du som kund sedan kan ändra på utan låter dig välja fritt från början. Det gör att vi inte lägger pengar på att skapa husmodeller och som presenteras i kataloger som kostat dyra pengar att trycka upp. Allt vårt material ligger istället tillgängligt på vår hemsida och hålls ständigt uppdaterat.

Digital process effektiviserar

Vi sköter allt digitalt. Det gör att processen går mycket snabbare och du som kund får snabb och tydlig hjälp från början till slut. En offertförfrågan får du ofta svar på samma dag men under perioder med hög belastning kan det ta som mest en vecka innan svar. Alla avtal och ritningar skickas och signeras digitalt vilket gör vår process snabbare och billigare.

Vi skippar externa säljkontor

Mellby Hus har helt valt bort satellitsäljare med egna kontor ute i landet. Vi sköter all kundkontakt från vår fabrik och vårt kontor i Vårgårda. Vi får ofta besök av våra kunder men de flesta får hjälpen via telefonkontakt. Det innebär att du får snabb effektiv support av säljare och rådgivare som sitter nära produktion och konstruktion.

Effektivt byggsystem

I över 50 år har vi ständigt jobbat med att optimera vårt blocksystem med fokus på kvalitet och kundnytta. Med ett modernt arbetssätt och metoder från bland annat bilindustrin har vi optimerat vår produktion av väggmoduler och minskat byggtiden ute på byggplatsen.

Vi jobbar med byggblock som kan lyftas och monteras av två man och det behövs ingen dyr kranbil för att montera huset. Vårt byggsystem kan ses som många olika legobitar som är standardiserade men du kan kombinera dessa bitar och skapa flera miljoner olika varianter av byggnader. Det gör att vi inte behöver konstruera om byggdelar för varje hus samt att vår produktion blir mer effektiv. Standardiseringen i produktion har medfört att vi minimerat felfrekvensen och därför inte behöver lägga på felkostnader på priset. Ett resultat av detta är att vi idag har över 90 procent helt nöjda kunder.

Du kan bygga ditt hus själv

Vårt blocksystem är anpassat för att du själv ska kunna bygga ditt hus om du vill. Våra block är färdiga med fönster, dörrar och isolering monterade och byggsatsen levereras med utförliga monteringsanvisningar. Det gör att det går snabbt och enkelt att montera och få det vädertätt. Vill du få ditt hus monterat och klart har vi montörer på de flesta orter i Sverige.

Stor valfrihet förenat med lägre totalpris

I och med att vi inte levererar all inredning har vi inte heller något påslag på exempelvis kök, badrumsinredning och golv. Det gör att du som kund har full valfrihet när du ska inreda ditt hus och du kan själv välja prisnivå på inredningen. Det ger ett billigare husprojekt.

Mellby Hus levererar byggnader av högsta kvalitet

Våra hus består av produkter från marknadens bästa leverantörer såsom Benders, Elitfönster, Ekodoor, Plannja, Isover med flera. Vi är ensamma om att lämna skriftlig byggnormsgaranti med alla våra byggnader. En garanti att byggnaden uppfyller alla krav enligt svensk bygglagstiftning. Det är en stor trygghet för dig som kund och ett bevis på att vi vågar ta fullt ansvar för kvaliteten på våra hus.

Mellby Hus har skapat en modern och effektiv byggprocess som gör att ditt husprojekt blir mer kostnadseffektivt och vi tummar inte på kvaliteten. Kontakta oss så berättar vi mer.

blocksystemEkonomiGarantier